Захарова: Шмит није високи представник у БиХ већ – случај за миграциону службу БиХ

„СВЕ ЧИМЕ СЕ ТАЈ НЕМАЧКИ ДРЖАВЉАНИН БАВИ У БиХ – НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ СА ДЕЈТОНСКИМ СПОРАЗУМОМ“

* Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија ЗАХАРОВА: О Шмиту у СБ УН нису доношене никакве одлуке из чега произлази да то чиме се држављанин Немачке Кристијан Шмит бави у БиХ нема никакве везе са Дејтонским споразумом

__________________________________________________________

          КРИСТИЈАН Шмит нити је био пре нити је сада високи представник у БиХ, саопштила је портпаролка руског Министартсва иностраних послова Марија Захарова.

          - Питање правног статуса држављанина Немачке требало би поставити миграционој служби БиХ, државе на чијој се територији, како пишу медији, он повремено појављује - одговорила је Захарова на питање новинара који статус, по мишљењу Русије, има Шмит у БиХ.

          Она је подсетила да о Шмиту у СБ УН нису доношене никакве одлуке из чега произлази да то чиме се држављанин Немачке Кристијан Шмит бави у БиХ нема никакве везе са Дејтонским споразумом.

          - Као стални члан Савета безбедности УН и члан руководећег комитета савета по испуњавању Договора о миру у БиХ 1995. године, ми знамо да Кристијан Шмит није био, нити је сада, високи представник у БиХ - казала је Захарова.

          Како је истакла, дужност високог представника у БиХ упражњена је већ две године.

           (Спутњик)

 

 

 

 


 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари