Патрушев: Американци су координирали атентате на Дугину, Татарског и Прилепина

ОЦЕНИО ДА ЈЕ КОЛЕКТИВНИ ЗАПАД ДИРЕКТНО УМЕШАН У СУКОБ У УКРАЈИНИ – НА СТРАНИ КИЈЕВА

Сахрана Владлена Татарског

* Секретар Савета безбедности РФ Николај ПАТРУШЕВ посебно нагласио да је Вашингтон заједно са Лондоном координирао и саботажу на балтичким гаосовима Северни ток-1 и Северни ток-2: „Тиме су САД и Британија хтеле да дестабилизују ситуацију у Русији и истовремено поткопају њен суверенитет“

________________________________________________________

        СЈЕДИЊЕНЕ Државе су координирале атентат на новинарку Дариу Дугину, војног аналитичара Владлена Татарског и покушај атентата на писца Захара Прилепина -  изјавио секретар Савета безбедности РФ Николај Патрушев.

        „Стварајући нове претње националној безбедности Русије, неонацистички режим у Кијеву који потхрањеују Англосаксонци, пренео је терористичке акције на територију наше земље“, рекао је Патрушев у Сиктивкару.

        Додао је да је Вашингтон заједно са Лондоном координирао и саботажу на балтичким гаосовима Северни ток-1 и Северни ток-2 и нагласио:

        - Тиме су САД и Британија хтеле да дестабилизују ситуацију у Русији и истовремено поткопају њен суверенитет.

        Патрушев је подсетио и да је колективни Запад директно умешан у украјински сукоб:

        - Сада се страни плаћеници боре на страни Оружаних снага Украјине, а страни саветници и инструктори координирају акције украјинских милитаната. Све то западне земље представљају својим друштвима као помоћ у заштити Украјине.

        Прилепин тешко је повређен у експлозији аутомобила 6. маја 90 километара од Нижњег Новгорода.

        Татарски преминуо је 2. априла у кафићу у Санкт Петербургу током креативне вечери. Њему је статуету-бомбу уручила Дарја Трепова, повезана са фондацијом ФБК која је  забрањена у Руској Федерацији а повезана је са западним агентом за политичко субверзивно деловање Алексејом Наваљним.

         Новинарка Дарја Дугина погинула је 20. августа 2022. у експлозији аутомобила на Можајском аутопуту у Московској области. У аутомобил којим је управљала била је подметнута експлозивна направа.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари