Шојгу предложио за државне награде пилоте Су-27 који су на дно Црног мора послали амерички MQ-9

У ОБРАЗЛОЖЕЊУ ИЗЈЕДНАЧИО ГРАНИЦУ ЗОНЕ ЗАТВОРЕНЕ ЗА ЛЕТОВЕ СА ДРЖАВНОМ ГРАНИЦОМ РФ

* Американци су свој оборени дрон намерно послали у (због рата у Украјини) затворени ваздушни простор над Црним морем да покажу Москви да тај додатни простор није имала право да затвори, а и да их њена ограничења и забране те врсте не интересују. Поновили су „подвиг“ британског ратног брода који је прошао кроз руске територијалне воде код Крима, а Лондон објавио да то нису руске већ украјинске територијалне воде. Војни врх РФ се тада није одлучио на потапање тог британског брода, а амерички дрон је, ево, отишао под воду

* Заменик Владимира Путина на челу националног Савета безбедности и Војне комисије екс-председник РФ Дмитриј МЕДВЕДЕВ: Американци су се откачили, па би цифрање с њима било погрешно. Војни контакти са САД јесу потребни, поготово због изјава америчких гадова попут сенатора Грема да је неопходно обарати руске авионе. Узгред, таквим људима се понекад дешавају авионске несреће“

___________________________________________________________

         МИНИСТАР одбране РФ Сергеј Шојгу предложио је за државне награде пилоте авиона Су-27 који су спречили амерички дрон MQ-9 да продре у ваздушни простор који Русија држи привремено затвореним због специјалне војне операције у Украјини.

         Руски министар је у образложењу за награде фактички изједначио границе тог ваздушног простора са државном границом Руске Федерације.

         Американци су свој оборени дрон намерно послали у затворени ваздушни простор над Црним морем да покажу Москви да тај додатни простор није имала право да затвори, а и да их њена ограничења и забране те врсте не интересују.

         Поновили су „подвиг“ британског ратног брода који је у првој половини 2022-ге прошао кроз руске територијалне воде код Крима, а Лондон је објавио да то нису руске већ украјинске територијалне воде.

         Војни врх РФ се тада није одлучио на потапање тог британског брода, а амерички дрон је, ево, отишао под воду.

         Заменик Владимира Путина на челу националног Савета безбедности и Војне комисије – екс-председник РФ Дмитриј Медведев – указао је да не постоје међународни документи који регулишу ситуације попут ове са америчком дроном. Нагласио је да међународни „ваздушни кодекс“ барата са терминима „забрањене зоне” и „зоне са ограничењима” које могу да успостављају владе држава.

         Медведев је додао и нагласио:

         „Та правила и ограничења важе и за дронове, посебно у периоду непријатељстава. Американци су се откачили, па би цифрање с њима било погрешно. Војни контакти са САД јесу потребни, поготово због изјава америчких гадова попут сенатора Грема да је неопходно обарати руске авионе. Узгред, таквим људима се понекад дешавају авионске несреће“.

          Америчка телевизија Си-Ен-Ен објавила је тврдњу неименованог америчког званичника „упознатог са ситуацијом“ да је Русија „дошла у посед дела олупине дрона који је пао у Црно море“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари