Да ли је Тијанић за три године заиста примио 315 милиона евра?

ПРВЕ СТРАНЕ ДНЕВНИХ ЛИСТОВА - ГЛАВНЕ ТЕМЕ И НАСЛОВИ

       ДНЕВНА штампа - као и увек - прати оно што сви прате, али се - по обичају - труди да има и оно што конкуренти немају.

       Уосталом, погледајте и закључите сами.

БЛИЦ

Србији од ЕУ само похвале

       ПРЕГОВОРИ Дачића са Тачијем, интегрисано управљање прелазима, умиривање Срба са севера Космета и мирно прихвататње пресуда из Хага, ипак нису били довољни да Брисел 14. децембра Србији додели датум почетка преговора. 

       Уместо тога, у марту можемо да се надамо датуму ако са Косовом решими проблем телекомуникација и енергетике.

Сукоб СПЦ и власти разбуктао Амфилохије

       МИТРОПОЛИТ Амфилохије иницијатор је идеје да Синод СПЦ заузме оштар став према постојећој политици Владе према Косову, сазнаје „Блиц“. Он је прошлог уторка на седницу Синода дошао са таквим захтевом, али и с иницијативом да се председнику Србије Томиславу Николићу преда документ попут меморандума СПЦ о КиМ.

Роналдо шокирао Шпанце: ставио жваку у џеп, па од краљице примио награду

       ТВ КАМЕРЕ су забележиле необичан тренутак на додели Националних спортских награда Шпаније: Кристијано Роналдо, звезда Реал Мадрида и португалске репрезентације, решио је да у џепу сакрије жваку пре него што му је уручен трофеј

ПРЕС

Србија мора кроз Загреб ка ЕУ

       АКО Србија жели у ЕУ, свакако мора учинити све да поправи већ нарушене односе на релацији са Загребом, док се у Хрватској по први пут догађа да је Србија за Хрватску потпуно неинтересантна.Хрвати мисле да једино у њиховој јавности „треба вратити свест да шта год да се деси, Србија остаје сусед“. 

       Ово су ставови политичких аналитичара из Србије Дејана Вук Станковића и Хрватске Жарка Пуховског који су у специјалном интервјуу за Прессонлине сучелили мишљења о пет идентичних питања о нарушеним односима између Србије и Хрватске.

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

ПАТРИЈАРХ: Писмо нећемо објавити

       ПАТРИЈАРХ Иринеј о наводном сукобу цркве и државе: Наша порука остаје код председника, а став СПЦ према Косову добро је познат. Не знам ко је писао лажни текст, нити ко га је доставио медијима.   

ТАДИЋ: Доста сам говорио

       Борис Тадић потврдио за „Новости“ да се неће обраћати члановима ГО Демократске странке на седници у Параћину. Главни одбор неће се бавити будућим ангажманом Мирка Цветковића

Министри по свету бране углед државе

       Државни врх кренуо у појачану дипломатију, за шта је ангажована већина министара. Подељени задаци око Косова, Европске уније, привлачења инвестиција, осуде Трибунала

       У новој влади више не функционише Савет за спољну политику при МИП. Соња Лихт, бивши председник тог савета, оцењује, за „Новости“, да је позитивно што је сада више чланова владе ангажовано у спољној политици:

       - Уколико постоји јасна спољнополитичка оријентација, добро је да њу не презентује само један државни званичник. Важно је играти на више фронтова, јер су поред политичке и економске, значајна и војна и парламентарна дипломатија. Србија је мала и похвално је да се што више снага ангажује у спољној политици.

ДАНАС

Ведрана Рудан: 
Олуја није велика хрватска победа, али јесте велики српски пораз

       ОЛУЈУ сам од старта држала злочиначком акцијом, етничким чишћењем. Ту ништа за мене никад није спорно. Много сам пута говорила и писала о злочинима које је тада над цивилима извршила хрватска војска, али Анте Готовина није одговоран за то - каже, између осталог, за Плаве стране хрватска списатељица, публицисткиња и блогерка Ведрана Рудан.

       Вољена и омражена, контроверзна, говори бритким језиком о политици и животним проблемима. И никог не оставља равнодушним. За ПС прича о Олуји, објашњава зашто се замерила Јеврејима, зашто је љута на Хрватску...

Ненад Прокић, један од оснивача Београдског круга и ЛДП
Грађанска Србија треба да подржи владу напредњака и социјалиста

       НЕНАД Прокић је поново, пре свега, писац, драматург и универзитетски професор. Са Либерално демократском партијом растао се бурно, тврдећи да се њена оштрица сасвим иступила, на спомињање могућег чланства у новој партији Владимира Бебе Поповића, он одмахује руком, владавину Демократске странке због крађе пореди са геноцидом, али зато током разговора каже да треба дати подршку напредњацима и социјалистима. 

КУРИР

УСПЕШАН: Ђилас преко политике стигао до милијарди

       ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда повећао приход свој фирме са три милиона на осам милијарди динара од 2004. Кад је почео да се бави политиком.

       Његова фирма „Мултиком“ баш кад је постао члан Демократске странке 2004. године бележи астрономски раст прихода. Скок прихода прати његову каријеру - од директора Народне канцеларије, преко министра за НИП, па до градоначелник Београда.

МАРКО МИШКОВИЋ: Признајем, тата и ја смо узимали паре од путара!

       НАСЛЕДНИК „Делте“ потврдио да је купио акције ПЗП Ниш и објаснио која је била улога његовог оца у томе, али тврди да је све било по закону
Он је потврдио да је купио акције ПЗП Ниш и рекао која је била улога његовог оца Мирослава у том послу. Односно, признао је да су његова и фирма његовог оца практично узимале новац од путарских фирми по Србији.

САН

ФИНАНСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ РТС ЗА 2009. 2010. 2011

Тијанић добио 315 милиона евра, тражи још пара

 

АЛО

Држава тужи Чеду због 70.000 евра

       ПОСЛЕ писања „Ало!“ да агрофирма лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића дугује Србији 70.000 евра, држава је одлучила да регује и судским путем наплати тај дуг!

Тома на суду због Симићевог шофера!

       ПРИПАДНИК МУП-а Саша Пејовић (29), возач начелника саобраћајне полиције генерала Драгише Симића, негирао је јуче пред истражним судијом Првог основног суда да је желео да пресретне колону возила у којој је био Томислав Николић, председник Србије, сазнаје незванично „Ало!“. 

       Против Пејовића је јуче и званично покренута истрага, а на списку сведока могао би да се нађе и српски председник!

       Приредила Бранкица Ристић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари