Мишковић заплакао у полицији, осмех на исласку био само маска?

ШТА ШТАМПА ШТАМПА

ПРВА РУНДА САСЛУШАВАЊА ВЛАСНИКА ДЕЛТЕ - ЧАЈ, СУЗЕ И БМW

         ДА ЛИ је јуче било теже Мирославу Мишковићу кога је полиција испитивала читава четири сата или новинарима и фоторепортерима који су исто толико времена цупкали пред Палатом Србије на хладноћи - тешко је рећи.

         Информација  о томе шта је Мишковић рекао и шта су га истражитељи питали у данашњој штампи има мало, а једино званично саопштење дао је директор полиције Милорад Вељовић, рекавши, да је полиција са власником Делте овом приликом обавила разговор само о предмету „Делреал”, а да следе разговори о Нибенс групи, као и да ће полиција питати Мишковића у наредним данима и о свим спорним приватизацијама у којима се помиње власник Делте.

         Пролазни биланс -  Мишковић на топлом, медији на хладном.

                    

НАСЛОВНЕ СТРАНЕ СРПСКИХ МЕДИЈА

 

БЛИЦ: одговорио на 20 питања,  изашао насмејан

         ВЛАСНИК„Делте“ одговарао је озбиљно, наглашава ова новина, на 20 питања, у вези са пословањем „Делреала“.

         Овај лист наглашава да је Мишковић врло често понављао: “радио сам по закону“, али и најваљује да ће се Мишковић још који пут појавити на „саслушању“. 

         За разлику од Мишковића, који је према сликама ове новине зграду Палате Србије напустио насмејан, Александару Вучићу, првом потпредседнику Владе Србије, није било до смеха па је читав догађај проконетарисао речима: „За разлику од Мишковића, мени, у вези „Делте“ ништа није смешно,“ пише Блиц.

 

КУРИР: Мишковић заплакао у полицији!

         ДА и српски богаташи плачу, поготову кад се нађу пред полицијом, открива лист Курир. Ова новина тврди да је Мишковић, сем што је заплакао,  избегавао одговоре и одговорност пребацивао на своје сараднике

         Према извештавању Курира, Мишковић је, у ствари, схватио да је испитивање озбиљно, те да све није представа за медије, тек када се нашао у полицији! Услед те спознаје, његове реченице су постале конфузне, а кад није знао шта да одговори, застао би и попио гутљај воде, наводи извор Курира.

 

ПОЛИТИКА: Мишковић припрема изјаву о приватизацији путарских фирми

         ОВАЈ лист саслушање Мишковића није издвојио као главну тему на насловној. Иначе, у извештају наводи да је Мишковићев осмех више личио на маску.

         На информативни разговор у полицију Мишковић није повео адвоката, а по закону, пише Политика, саслушање грађанина, може да траје највише четири сата, а уколико полиција или тужилаштво за организовани криминал, по чијем је налогу саслушан Мишковић, буду сматрали неопходним, могу да закажу нови разговор.

         У сваком случају, полиција ће направити службену белешку и она ће бити прослеђена Тужилаштву за организовани криминал.

 

САН: Рекао полицајцима да ништа неће наћи у папирима

         БИО је културан и уздржан, пише Сан, док је полицајце убеђивао да његова фирма никада није радила са криминалцима и да они (полицајци) тако нешто никада неће наћи у папирима.

         Заузврат, полицајци су га понудили чајем и кафом. Први газада Србије, на питања надлежних одговарао је, према писању овог листа, тачно четири сата и четири минута, па није ни чудо што се, како се наводи, унервозио и кући кренуо видно нерасположен.

 

ДАНАС: Делта наводно помогла Ђурашковићу на намештеном тендеру

         ЛИСТ највећу пажњу у случају „саслушање Мишковића“  посветио је избацивању новинара из зграде МУП-а и некоректном понашању полиције према новинарима, због чега је и УНС реговао.

         Осим тога, овај лист преноси и изјаву шеф Бироа за координацију сужби безбедности који руководи и Радном групом у полицији „задуженој“ за Мишковића Александар Вучић, који је  изјавио да је упознат са тим да је тема саслушања био само један предмет.

         Вучић је, пише Данас, синоћ после седнице Главног одбора СНС, чији је лидер, рекао да не жели да износи детаље, да не био био оптужен да је „диктатор који располаже информацијама.

         Данас, такође преноси и ивештај РТС-а који се позиваа на изворе из истраге, у коме се навод да се сумња да је конзорицијум предузећа Мила Ђурашковића и Делте М, представљао „маску“, како би на намештеном тендеру наводно Ђурашковић могао да приватизује Предузеће за путеве Београд.

         Главни услов био је да учесник има пословни приход од најмање 50 милиона евра у 2003. што је једино могла, од домаћих фирми, да испуни Мишковићева Делта М.

 

ПРАВДА: Није случајно што је Мишковић дошао без адвоката

         МИНИСТАР правде Никола Селаковић, објаснио је да  то што је Мишковић дошао сам могло би да значи да све оно што буде рекао неће моћи да буде искоришћено за евентуално покретање кривичне пријаве, износи Правда.

 

НОВОСТИ: Моји сарадници су имали слободу да воде посао како најбоље знају

         МИШКОВИЋ је давао одговоре око конверзије земљишта на Новом Београду и да је при том рекао да је имао поверења у своје људе из „Делреала.“

         Неименовани извор овог листа каже да је Мишковић полицајцима објаснио да су „они имали слободу да воде посао како најбоље знају и умеју, да он у већини случајева није имао увид у то, нити је проверавао све шта они раде.“

         Незванично, Новости, сазнају да је разговор између оперативаца Радне групе и Мишковића био „изразито коректан“, док је овај одговарао и објашњавао своја сазнања о случају конверзије права коришћења земљишта у Блоку 53 на Новом Београду, уз ауто-пут Београд - Загреб. 

         Новости наводе и да је компанија компанија „Делта холдинг“ саопштила да није власник тог земљишта, већ да је захтев за конверзију права коришћења у власништво над земљом поднет, али да поступак није завршен.

 

АЛО: Није поменуо ни једног политичара

         ВИДНО уплашен и узнемирен, током саслушања није споменуо ни једног политичара...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари