Вулин: Најкасније почетком 2019. од Белорусије добијамо четири МиГ-29

НАГЛАСИО ЈЕ ДА ЋЕ СВИ ПРОЋИ И РЕМОНТ И МОДЕРНИЗАЦИЈУ, АЛИ ЈЕ  ИЗБЕГАО ДА КАЖЕ - КАКВУ

          МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин најавио је да ће најкасније до почетка идуће године из Белорусије стићи још четири ловачка авиона Миг-29 које ће та земља послати Војсци Србије.

          "Крајем ове или почетком идуће године бићемо богатији за четири Мига-29, захваљујући споразуму председника Вучића и Лукашенка. Баш као што смо јачи за шест `мигова` захваљујући договору председника Вучића и Путина", рекао је Вулин за лист "Блиц" од понедељка.

          Вулин је рекао да укупно 14 српских, руских и белоруских Мигова 29, колико ће Војска Србије тада имати, неће проћи само ремонт, него и процес модернизације, али није желео да прецизира колико ће то да кошта.

          "Није пракса да се јавно говори о бројкама, али ћу вам рећи да ћемо укупну набавку, ремонт, модернизацију, обуку пилота резервне делове и наоружање, платити далеко мање него што су тржишне цене и него што слична набавка кошта Хрватску", рекао је Вулин.

          Говорећи о ранијим плановима да се набаве и противавионски ракетни системи за Војску Србије, Вулин је рекао да свака војска настоји да се ојача и да преостаје да се исто уради и са ПВО.

          "Врло брзо очекујем увођење у наоружање и близу 40 различитих оружја, оруђа или опреме из домаће производње. 'Нора' (самоходна хаубица) је међу њима", рекао је Вулин.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари