Сава Јањић: „Разграничење“ прави границу између Србије и велике етничке Албаније

ТВРДИ ДА БИ ТО БИЛО ФАКТОР НЕСТАБИЛНОСТИ У РЕГИОНУ И ТРАГЕДИЈА ЗА ЈУЖНО ОД ИБРА

          ИГУМАН манастира Дечани Сава Јањић изјавио је да медијска кампања, за коју тврди да се против њега води по директном налогу власти из Београда, и те како подсећа на претње које су пре убиства упућиване лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу.

         "Чињеница је, морам да признам, да претње и бескрупулозна медијска кампања која се спроводи по директном налогу власти у Београду, а с времена на време и у неким приштинским медијима, па сам по првима амерички, а по другима руски шпијун, и те како подсећају по свом 'рукопису' на претње које су упућиване и мом драгом пријатељу покојном Оливеру Ивановићу. Оливер је данас много тежи на савести онима који су га уклонили него да је жив, јер његови идеали надахњују многе младе људе да мисле и живе слободно и да не буду морални и политички бескичмењаци", рекао је Јањић у интервјуу за лист Време.

         У том интервјуу који ће изаћи у четвртак, Јањић је рекао да предложени модел разграничења између Србије и Косова представља огроман фактор нестабилности и велику трагедију за српски народ, који већински на Косову живи јужно од Ибра.

         "Уколико је реч о плану историјског 'разграничења Срба и Албанаца', који нам је саопштен готово успутно, приликом отварања једне фабрике меса, што неминовно води ка разграничењу Србије и будуће 'велике етничке Албаније', могу само да кажем да ће то бити огроман фактор нестабилности за цео регион и Европу и велика трагедија за наш народ који у већини живи управо јужно од Ибра. Лично мислим да народ Србије то неће никада прихватити без обзира како се манипулисало евентуалним референдумом", рекао је Јањић.

         Игуман манастира Дечани је рекао да то не значи подршку идеји етничког албанског Косова, чије "благодати" Срби осећају на својој кожи годинама кроз разне облике дискриминације, непоштовања судских одлука, кроз разна кршења закона или нападе на вернике СПЦ.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари