Вашингтон до пролећа 2019. скида Додика са своје `црне листе`

ПОМОЋНИК МИНИСТРА ФИНАНСИЈА САД  ПОСТАЋЕ ЧОВЕК КОЈИ ПОЗНАЈЕ СТАЊЕ У БиХ

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик требало би почетком наредне године да буде скинут са црне листе САД, сазнаје београдски дневни лист "Блиц".

         Позивајући се на одлично обавештене изворе, лист наводи да су људи задужени за лобирање и промоцију интерса Републике Српске у Вашингтону убеђени да би америчко Министарство финансија, односно одељење ОФАЦ које делује при том министарству, најкасније до прољећа 2019. године требало да Додиково име скине са списка лица којима су САД увеле финансијске санкције.

         То ће, истичу саговорници листа, директно зависити и од значајних кадровских промена које се очекују до краја ове године, како у ОФАЦ-у, тако и у целом америчком Министарству финансија.

         "На место помоћника министра финансија требало би да дође човек који је повезан са лобистичким круговима Српске у Вашингтону, тако да је реално очекивати да после његовог именовања дође и до промене негативног имиџа који је Додик 'зарадио' код старе администрације", тврде извори листа.

         Председник Републике Српске Милорад Додик уврштен је на црну листу САД у јануару 2017. године под образложењем да "угрожава стабилност у региону".

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари