Због обрушавања потпорног зида у Грделичкој клисури – без лиценце остаје 16 инжењера?

„ПОЛИТИКА“:  СУД ЧАСТИ ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ ПРОТИВ СВИХ ПОКРЕНУО ПОСТУАК

          СУД части Инжењерске коморе је због јавашлука на Коридору 10 и обрушавања потпорног зида покренуо поступак против инжењера који су пројектовали, граде и надзиру радове у Грделичкој клисури, објавила је данашња "Политика".

         Лист наводи да би због рушења потпорног зида на Коридору 10, кроз Грделичку клисуру, 16 инжењера могло да остане без лиценце за рад до пет година.

         Суд части Инжењерске коморе Србије покренуо је поступак одмах чим се ово догодило, а потом је прошлог петка уследила званична пријава Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре против одговорних пројектаната, представника извођача радова и стручног надзора.

         Тако да би инжењери, који су ставили потпис од 2010. до 2018. године на пројекат обрушене косине на делу између Грделице и Царичине долине, свакако одговарали за штету која се процењује на око седам милиона евра и наравно за угрожавање безбедности, пише "Политика".

         Тужилац Суда части Инжењерске коморе Миодраг Исаиловић је рекао да се казне крећу од опомене до одузимања лиценце до пет година.

         Он је навео да су доказе почели да прикупљају одмах пошто се инцидент на Коридору 10 догодио и да се поступак пред Судом части спроводи као и сваки други поступак пред редовним судом.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари