АНТИЋ: Титов сеф у НБС препун ствари Карађорђевића

„ДЕПО 555 ПРЕДСЕДНИШТВА СФРЈ“ БИО ЈЕ ОТВОРЕН У АПРИЛУ

- НА ЗАХТЕВ ПРВОГ ОСНОВНОГ СУДА У БЕОГРАДУ

         У ТИТОВОМ сефу у Народној банци Србије (НБС), који је недавно отворила државна комисија, нађено је веома много ствари које су припадале династији Карађорђевића, рекао је председник те комисије Оливер Антић.

         „За сада само могу да кажем да је тамо нађено веома много ствари које су припадале династији Карађорђевића, а које немају никакве везе са заоставштином Јосипа Броза“, рекао је Антић.

         Антић је изјавио за „Вечерње новости“ да ће јавност имати увид у оно што је нађено у овом сефу тек када судски вештак ускоро сачини налаз, те додао да болест Титове удовице Јованке Броз не може да убрза оставински поступак.

         Лист наводи да је управо у овом сефу био скупоцени Орден краљице Марије, опточен брилијантима и украшен рубинима и смарагдима, који је недавно био изложен на Опленцу приликом сахране краљевске породице.

         Велики број нађених ствари има, наводи лист, сигнатуру Карађорђевића, па чак и лични потпис краља Петра.

         Државну комисију је овластио председник Србије Томислав Николић да изврши увид у ствари које је Председништво СФР Југославије (СФРЈ) похранило у депо у НБС.

         „Депо 555 Председништва СФРЈ“ отворен је у априлу, на захтев Првог основног суда у Београду, пред којим се води оставинска расправа између Титових наследника.

         Од тада јавност још није обавештена шта се у њему налази.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари