Дачић признао да Вучић неће морати да му двапут нуди фотељу премијера

ТВРДИ ДА ТО НИЈЕ ГЛАВНИ РАЗЛОГ ШТО ЈЕ ПОДРЖАО ВУЋИЋА НА ПРЕДСЕДНИЧКИМ ИЗБОРИМА

  • Коментаришући тврдње да је СПС Српској напредној странци оно што је својевремено ЈУЛ био СПС, Ивица ДАЧИЋ рекао: „Зашто би нас неко поредио са ЈУЛ-ом? ЈУЛ је био странка која у истраживањима јавног мења пред изборе није могла да буде забележена, а у власти су имали небројено много. Ми смо коалиција. Ми нисмо ишли на Вучићеву листу. Ми смо имали своју“

          ПРЕДСЕДНИК Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић у интервјуу Блицу је поновио да са новоизабрани председником Србије Александром Вучићем није трговао, нити било шта тражио да би га подржао на председнички изборима.

          „Многи мисле да сам подржао Вучића због калкулација да бих могао да будем премијер, али то није био предмет разговора. Руководио сам се чињеницом да је Вучић једини који може да добије у првом кругу. За мене је било битно да тај договор подстакне бољи однос између наше две странке, веће међусобно поверење и заједништво, као и даље планове за будућност. У свему том функција премијера није била централно питање", казао је Дачић.

          Упитан уколико добије од Вучића понуда за премијерско место да ли би је прихватио, он је казао да ако Вучић буде сматрао да је то најбоље решење, онда ће о томе озбиљно разговарати.

           „Ја сам већ био премијер и то ми није приоритетно. Задовољан сам местом које имам, а на Вучићу је да донесе одлуку шта је најбоље", рекао је Дачић.

          Упитан да каже шта мисли о коментарима да је СПС Српској напредној странци, оно што је својевремено ЈУЛ био социјалистима - Дачић је рекао да ЈУЛ није имао никакву подршку у бирачком телу и да су напредњацима социјалисти партнери и да воде своју политику.

          „Зашто би нас неко поредио са ЈУЛ-ом? ЈУЛ је био странка која у истраживањима јавног мења пред изборе није могла да буде забележена, а у власти су имали небројено много. Ми смо коалиција. Ми нисмо ишли на Вучићеву листу. Ми смо имали своју", рекао је Дачић.

          Говорећи о градским изборима у Београду, он је казао да је још далеко да говори о томе да ли ће и на те изборе изаћи заједно са напредњацима.

          Он је рекао и да ће Влада Србије трајати до краја четверогодишњег мандата.

          „Следеће године су градски избори. Ако нема парламентарне кризе, онда не видим разлог и за ванредне парламентарне изборе", рекао је Дачић.

          (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари