Дачић у ГС УН пришао Трампу који му је дао име „особе за даље контакте“

ПРЕНЕО МУ ДА СУ СРБИ НАВИЈАЛИ ДА ОН ПОБЕДИ - ПРЕДСЕДНИК САД ПИТАО ЗА АНУ ИВАНОВИЋ

  • ФАКТИ: Сви су се - као добар голман на лопту - бацили на ово Дачићево спопадање председника САД на заседању Генералне скупштине УН. Дачић је можда тиме нешто лично профитирао. Можда је неки поенчић освојио и за Србију. Неки са којим Србија ни у чему не може побољшати своје међународне позиције. Али, није то уопште у свему најважније. Дачић је признао да је са шефом словачке дипломатије Мирославом Лајчаком у Њујорку разговарао о „могућој пријави Косова за посматрача у УН“. То је главно, поготово ако то нуде Вучић и Дачић, а не тражи њихов вољени Брисел од њих

        МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да су разни скупови прилика за неформалне сусрете и разговоре, какав је био његов јучерашњи сусрет са Доналдом Трампом.

        „Тако сам и овога пута пре почетка скупа причао са Борисом Џонсоном о обележавању 180-огодишњице дипломатских односа у Форин офису, са Мирославом Лајчаком о могућој пријави Косова за посматрача у УН, а америчком председнику Трампу, са којим сам се сусрео пре четири године, донео сам фотокопије насловних страна свих наших новина кад је изабран“, изјавио је Дачић.  

        Подсетио је на позив председника Србије Александра Вучића Трампу да посети Србију.  

        „Срби су највише навијали за њега“, рекао је Дачић и додао да га Србија чека као првог америчког председника после Џералда Форда.  

        Трамп је, како наводи Дачић, позитивно реаговао, да му је било драго, да је навео особу за контакт и питао да ли Ана Ивановић и даље игра тенис.

        Курир
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари