Дачић: Убеђујемо Вучића да се кандидује за председника јер само он може победити у првом кругу

„СВИ БИВШИ ДОСОВЦИ ЋЕ ПОДРЖАТИ ЈЕДНИ ДРУГЕ – СВИ ЋЕ ПОДРЖАТИ ЈЕДНИ ДРУГЕ”

  • Ако кандидат буде неко ко не може да победи у првом кругу, онда ми као странка немамо довољно разлога да кажемо да нећемо имати свог кандидата. Ако се не кандидује Вучић - о међусобној подршци могло би да се разговара пред други круг

         ИВИЦА Дачић је најавио могућност да та странка кандидује свог кандидата на председничким изборима, ако кандидат коалиције око СНС не буде лидер напредњака Александар Вучић, за кога је рекао да једино он може да победи у првом кругу.

         „Јединствен став свих на састанку (у петак), а ту су били и функционери СПС и заменик председника ЈС, јесте да то буде Вучић. Ако кандидат буде неко ко не може да победи у првом кругу, онда ми као странка немамо довољно разлога да кажемо да нећемо имати свог кандидата”, рекао је председник СПС у интервјуу за Курир.

         Он је додао да то значи да би о међусобној подршци могло да се разговара о изборима у другом кругу.

         „А то није добро. Зато је добро да се кандидује Вучић, а не зато што ми имамо нешто против Николића. Само Вучић може да победи у првом кругу, ако не, у други круг онда сви улазе готово равноправно. То води нестабилности, а зашто бисмо дозволили да се цео заједнички пројекат уруши? Не треба изазивати судбину”, казао је лер СПС.

         На питање шта је лидер СНС Александар Вучић казао на то, Дачић је навео да није одговорио, али да је рекао да ће се у наредном периоду разговарати о томе.

         У петак је одржан састанак премијера Србије и лидера Српске напредне странке Александра Вучића с руководством чланица владајуће коалиције СПС и Јединствене Србије на коме је оцењено да је у најбољем интересу земље да сарадња буде настављ

         На питање да ли је на састанку било речи о парламентарним изборима, Дачић је рекао да није, јер они нису на дневном реду.

         „Наш интерес је да мандат институција траје до 2020. године”, казао је Дачић, који је и потпредседник владе и министар иностраних послова.

         Дачић је оценио и да сви они који улазе у трку за председника имају циљ да сруше Вучића и да ће и сви из „бившег досовског блока” подржати једни друге.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари