Ђукановић: Није добро ни за Србију ни за Црну Гору што убиство Ђинђића није расветљено до краја

У ИНТЕРВЈУУ „КУРИРУ”: „У СРБИЈИ СЕ МОЖЕ ПОНОВИТИ УБИСТВО ПРЕМИЈЕРА АКО СЕ НЕ РЕШИ АТЕНТАТ НА ЂИНЂИЋА”

  • Монтенегрин-србофоб тобоже забринут за Србију: „Држава би морала да одговори ко стоји... иза тога и с којим мотивима. Све дотле док не добијемо тај одговор, суочаваћемо се са поновљеним проблемима”

         БИВШИ премијер Црне Горе Мило Ђукановић оценио је као веома лоше то што убиство премијера Србије Зорана Ђинђића још није у потпуности разјашњено.

         По речима лидера ДПС, државу ”не би смело да задовољи то што је неки Звездан”, као непосредни извршилац, данас у затвору.

         ”То не би смело да задовољи државу. Држава би морала да одговори ко стоји... иза тога и с којим мотивима. Све дотле док не добијемо тај одговор, суочаваћемо се са поновљеним проблемима”, рекао је Ђукановић у интервјуу за београдски лист ”Курир” од петка који је објављен под насловом ”У Србији може да се понови убиство премијера ако се не реши атентат на Ђинђића”.

         Ђукановић је навео да ”дефинитивно сматра” да није добра околност ни за Србију ни за Црну Гору што тај случај није расветљен до краја.

         ”То није случај убиства неког грађанина… овде је реч о премијеру, а мислим да је реч и о томе да се желела казнити једна политика коју је он у име Србије наговештавао и персонификовао. Ако Србија себи не да одговора на то питање, нажалост, може се суочавати с поновљеним проблемима. Црна Гора се сада суочава с таквим проблемима”, навео је он.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари