Додик: Хојт Ји није представник актуелне политике коју заступа председник САД Доналд Трамп

АМЕРИЧКИ ДИПЛОМАТА ВРШИО ПРИТИСАК НА ВУЧИЋА ДА ОБУЗДАВА ПРЕДСЕДНИКА СРПСКЕ

         jБРАЈАН Хојт Ји није представник актуелне политике САД коју заступа предсједник Доналд Трамп. Он нема подршку Стејт департмана. Кадар је претходне администрације која је изгубила на изборима. Чињеница је да је немоћан, а то демонстрира директним и грубим мешањем у унутрашње ствари других држава.

         Ово за „Новости” каже Милорад Додик, председник Републике Српске, наглашавајући да је познат Трампов став да се неће мешати у уређење других држава, што је недавно и поновио на Генералној скупштини Уједињених нација.

         Хојт Ји, приликом званичне посете Београду, извршио је притисак на првог човека Србије Александра Вучића, да се снажније заложи за очување целовитости БиХ, што подразумева обуздавање снажних амбиција Додика о независности РС.

         Мислим да је Хојт Ји добио превише простора у медијима - сматра Додик. - Политика коју заступа нема подршку америчког народа. Колико је битан, говори и то да се још није званично састао са актуелним државним секретаром Рексом Тилерсоном.

         Додик се осврнуо и на реакције српске политичке јавности. Он сматра да код српске опозиције, а нарочито код Чедомира Јовановића, изјаве Хојт Јиа изазивају импресије за политику прошлости.

         Први човек РС каже да са Вучићем није разговарао о захтевима званичника САД.

         (Вечерње новости)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари