Express.hr: Председник владе Србије постаће Хрватица и лезбејка – Ана Брнабић

 „ОНА ЈЕ ПОРЕКЛОМ СА КРКА, ДАКЛЕ – ХРВАТИЦА, НА ШТА УКАЗУЈЕ И ЊЕНО ПРЕЗИМЕ“

* Хрватски портал овако наводи њену биографију: „Одмах након матуре у Београду 1994. отишла је на студије у САД-у и Хал у Великој Британији, одакле се 2002. вратила у Србију с две дипломе и знањем енглеског и руског… Исте те 2002. кад се вратила у Београд, почела је да ради за USAID на низу пројеката. И тако све до 2011. када долази на високу позицију у америчку фирму за ветроелектране 'Continental Wind Serbia', где је 2013. постала директорка"

* ИМОВИНА: „Стан и поткровље у Београду површине 327 квадрата не звучи посебно спектакуларно све док се не дозна да је реч о кући на Дедињу, у близини Белог двора, некадашње краљевске резиденције. Као и то да ју је кућа стајала, наводно, пола милиона евра, што је платила кредитом. На Крку је наследила стару оронулу кућицу од 30 метара квадратних и још једну, очито битно другачију, од 167 метара квадратних, вредну 300.000 евра“

         ОНА је богата, геј, прозападна је либералка, пореклом је Хрватица и сада је постала председница владе у Београду. Тако почиње своју причу о Ани Брнабић, једном од кандидата за новог премијера Србије, хрватски портал „Express.hr".

         У тексту се даље наводи да је избор нове премијерке Исланда 2009. године био светска сензација, када је на чело мале нације на северу Атлантика дошла социјалдемократкиња Јохана Сигурдартотир, тада у доби од 68, као прва премијерка на свету која се отворено декларисала као лезбејка.

         „Не један светски медиј покушавао је предвидети која би земља могла бити следећа. И апсолутно никоме у озбиљним промишљањима није могло пасти на крај памети да би то могла бити Србија. Лезбејка на месту председнице владе чинило се научном фантастиком чак и у најпрогресивнијим чланицама ЕУ. А онда је бљеснула прва искра могуће мегасензације у Београду", додаје портал.

         Како се даље наводи, ова, (могућа) одлука председника Србије Александра Вучића наишла је на бројна негодовања.

         „Она је пореклом с Крка, дакле Хрватица, на што указује њено презиме. Да је декларисана геј особа познато је већ дуги низ година, а то она и поносно истиче, па тако и на Поворкама поноса у Београду, што у правилу није сасвим сигуран политички иступ. Прошле године је, примерице, 1000 људи у поворци, у којој је била и Ана Брнабић, градоначелник Београда и још неки високи политичари, осигуравало чак 5000 полицајаца. Њена сексуална оријентација била је и разлог зашто је Српска православна црква, судећи по извештајима србијанских медија, упрегла све своје политичке везе како би спречила Ану Брнабић да постане председница владе. СПЦ је навијао за Ивицу Дачића, но о њему се говорило да нема шансе из једног од два разлога; или зато што га Запад не воли, што је тачно, или зато што га Вучић гледа као политичку конкуренцију, што је могуће, али није сигурно. На крају је пао избор на њу, жену која се у политици Републике Србије успела муњевито, откако је изненада као нестраначка особа именована за министарку управе у августу 2016., да би председница владе постала мање од годину дана после тога", истиче се у тексту поменутог портала.

         Потом се аутор осврће на биографију Ане Брнабић. „У њеном животопису стоји да је одмах након матуре у Београду 1994. отишла на студије у САД-у и Хал у Великој Британији, одакле се 2002. вратила у Србију с две дипломе и знањем енглеског и руског. Још у Лондону од 1998., кад је имала само 23 године, била је администратор и ПР 'Српског информативног центра', организације која је повезивала политичке реформисте и противмилошевићевске активисте с медијима у Великој Британији. Исте те 2002. кад се вратила у Београд, почела је да ради за USAID на низу пројеката. И тако све до 2011. када долази на високу позицију у америчку фирму за ветроелектране „Continental Wind Serbia”, где је 2013. постала директорка".

         Ни подаци о њеној имовини нису измакли аутору текста. "Стан и поткровље у Београду површине 327 квадрата не звучи посебно спектакуларно све док се не дозна да је реч о кући на Дедињу, у близини Белог двора, некадашње краљевске резиденције. Као и то да ју је кућа стајала, наводно, пола милиона евра што је платила кредитом. А што се хрватских корена тиче, на Крку је наследила стару оронулу кућицу од 30 метара квадратних и још једну, очито битно другачију, од 167 метара квадратних, вредну 300.000 евра. И још тако неке ствари.", наводи се.

         Када је у питању њена породица, "Express.hr" наводи да српски медији не пишу много о томе.

„Медији по Србији не спомињу да премијерка Брнабић има сталну партнерку, али наводе да је прошле године у Лондону била у вези с извесном манекенком из Шпаније, наводно спектакуларном лепотицом и по мерилима света моде. Заправо је реч о жени која привлачи неверојатне ситуације", истиче аутор текста.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Hrvatski-mediji-Novi-premijer-Srbije-je-bogata-gej-Hrvatica/429678

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари