Генерал Братислав Дикић оперисан у Клиничком центру Црне Горе

НЕКО ЈЕ ИЗГЛЕДА СМИШЉЕНО СКРИВАО ГЕНЕРАЛОВУ МЕДИЦИНСКУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ

Братислав Дикић

  • Горан ПЕТРОНИЈЕВИЋ: „По информацијама које смо добили, генерал Дикић се осећа добро, а онколошки налази материјала ће показати да ли постоје канцерогене промене или не“
  • ИН4С: Дикић је дуже време након хапшења, протестујући против оптужби Тужилаштва, штрајковао глађу, због чега је свакодневно ишао код лекара, а средином новембра прошле године покушао је да изврши самоубиство

        ДАНАС је извршена хируршка интервенција у Клиничком центру Црне Горе над Братиславом Дикићем, оптуженим од стране Специјалног државног тужилаштва Црне Горе за покушај тероризма или тзв. државног удара“, казао је за ИН4С Горан Петронијевић, адвокат оптуженог генерала Братислава Дикића.

        Операцију су извели лекари Клиничког центра Црне Горе, уз асистенцију лекара са ВМА из Београда, а Дикић се осећа добро.

        „По информацијама које смо добили, генерал Дикић се осећа добро, а онколошки налази материјала ће показати да ли постоје канцерогене промене или не“, додао је он.

        Петронијевић подсећа да су иницијални налази показали промене са великим степеном сумње да се ради о рецидиву карцинома, због чега је генерал Дикић већ оперисан пре годину и по дана.

        „Неко је по нечијој наредби крио те резултате од суда и одбране и на тај начин довео у озбиљну опасност живот генерала Дикића“, истиче адвокат Петронијевић за ИН4С.

        Подсећамо да је он и раније указао на „хуманитарни проблем“, а то је да је прикривање медицинске документације за Дикића коју је одбрана презентовала суду првог дана, а из које се види да је код њега наступио рецидив болести.

        „Судиће се човеку који је под галопирајућим карциномом“, нагласио је Петронијевић средином прошлог месеца.

        Дикић је претходно затражио да му се укаже здравствена помоћ у Србији, на ВМА, што је судско веће Сузане Мугоша одбило, упутивши га на лечење у подгорички КБЦ.

        Прошле среде (29. септембра), Дикић је из суднице подгоричког Вишег суда послат на хитно лечење у Клинички центар, али је накнадно завршио у ћелији Истражног затвора у Спужу.

        „Прегледао га је доктор Зоран Мирковић са ВМА, који је наложио хитну операцију и очекујемо да Дикић буде оперисан већ током сљедеће недјеље. Међутим, нејасно је ко је и због чега Дикића, који је таквог здравственог стања и за кога је судија прихватила болничко лечење - истичући да га тамо чека апартман, вратио у ћелију спушког затвора где нема основних услова, а нарочито не адекватних за лечење“, казао је тада његов адвокат Милан Петровић.

        Дикићево здравствено стање значајно се погоршало након хапшења у октобру прошле године, јер, како је сам навео, није могао да поднесе неправду и притисак. Он због тешке болести има посебан режим исхране, која му не може бити дата у затвору.

        Дикић је дуже време након хапшења, протестујући против оптужби Тужилаштва, штрајковао глађу, због чега је свакодневно ишао код лекара, а средином новембра прошле године покушао је да изврши самоубиство.

        ИН4С
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари