Јанковић: Добио сам пријатељски савет из једне амбасаде да напустим земљу на отприлике три године

ПРЕДСЕДНИК ПСГ УВЕРЕН ДА ЋЕ СЕ ВУЧИЋЕВА ВЛАСТ САМА УРУШИТИ ЗА НАЈВИШЕ ТРИ ГОДИНЕ

Саша Јанковић

  • „Александар Вучић подсвесно тежи сценарију у коме пали све око себе, као Нерон Рим. Пре три године сам му рекао да ћу у будућности бити тај који ће га спасити да не доживи судбину Чаушескуа. Тако не треба да заврши нико, на таквим основама се будућност тешко гради“, рекао је Саша Јанковић у интервјуу НИН, а на питање шта му је Вучић на то рекао, казао је: „Ћутао је“

        ПРЕДСЕДНИК Покрета слободних грађана (ПСГ) Саша Јанковић изјавио је да ће тај покрет ускоро потписати споразум с више опозиционих организација и партија.

        „Наравно да треба ујединити опозиционе гласове, али не само Вукове (Јеремићеве) и моје, ниједан опозициони глас не сме бити изгубљен. Број колона је техника, власт га намеће као битан. Ако можемо да остваримо бољи резултат с више листа које ћемо после избора да удружимо, то ћемо да урадимо и унапред најавимо да се зна. Можемо и одмах у коалицију, ако је сваки свестан својих квалитета и слабости“, рекао је Јанковић у интервјуу за недељник НИН.

        Он је рекао да би главни захтеви опозиције пред предстојеће градске изборе у Београду требало да буду приступ националним телевизијским фреквенцијама и контрола избора.

        Јанковић је оценио да би се за три године садашња власт урушила сама, „у међусобној борби за плен“, али да је за Србију „још и један дан превише“ и да ће их сменити брже.

        Упитан на чему базира то уверење, Јанковић је рекао да је добио „пријатељски савет из једне амбасаде да напусти земљу на отприлике три године“.

        Он је оценио да је сада конфликт у друштву контролисан, али да би лако могао да измакне контроли, јер се свакога дана повећава доза физичког и психичког насиља, како би ефекат страха опстао.

        „Александар Вучић подсвесно тежи сценарију у коме пали све око себе, као Нерон Рим. Пре три године сам му рекао да ћу у будућности бити тај који ће га спасити да не доживи судбину Чаушескуа. Тако не треба да заврши нико, на таквим основама се будућност тешко гради“, рекао је Јанковић, а на питање шта му је Вучић на то рекао, казао је: „Ћутао је“.

        Он је рекао и да протестима после председничких избора није присуствовао јер му је било дојављено да ће бити инсценираних инцидената, како би он био окривљен за то „да се каже да Јанковић изазива хаос и тиме оправда насиље према демонстрантима, који на то нису били спремни“.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари