Ковачевић: Наша и албанска деца лакше ће се договорити него Вучић и Харадинај

„ИЗА РАМУША ХАРАДИНАЈА И ХАШИМА ТАЧИЈА СУ КРВАВИ ТРАГОВИ И ТУ НЕМА ДОГОВОРА”

  • Коментаришући недавну посету заменика помоћника државног секретара САД Хојта Брајана Јиа Београду, потпредседник Народне странке Синиша КОВАЧЕВИЋ нагласио да на њу гледа са осећањем нелагоде: „Ако чиновник са дна ходника дође и построји власт, то доживљавам са осећањем стида. Нико никоме не даје право, без обзира чији је посланик, да са том количином бахатости и осионости окреће кормило државе у правцу који њему одговара. Једном народу и држави се ускраћује право на достојанство”

         ПОТПРЕДСЕДНИК Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је данас да се патриотска и грађанска Србија могу помирити али и да мањинска права морају бити заштићена.

         Гостујући на Радио-телевизији Војводине, Ковачевић је оценио да “искрена љубав према отаџбини не искључује и суштину грађанског поимања света.

         „Обавеза већине је да штити мањинска права и да према свакој врсти различитости негује сваку врсту разумевања”, казао је потпредседник Народне странке.

         Коментаришући недавну посету заменика помоћника државног секретара САД Хојта Брајана Јиа Београду, Ковачевић је казао да њу гледа “са осећањем нелагоде”.

         „Ако чиновник са дна ходника дође и построји власт, то доживљавам са осећањем стида. Нико никоме не даје право, без обзира чији је посланик, да са том количином бахатости и осионости окреће кормило државе у правцу који њему одговара. Једном народу и држави се ускраћује право на достојанство”, навео је Ковачевић.

         Он је оценио да не би требало брзати са решењем Косова и да нема потребе да неко тражи место у историјским читанкама као неко ко је решио то питање.

         „Мислим да ће наша и албанска деца бити за једну генерацију мудрија и паметнија од нас и да ће се лакше договорити него Вучић и Харадинај. Иза Харадинаја и Тачија су крвави трагови и ту договора нема”, рекао је функционер Народне странке.

         По његовим речима, договор Срба и Албанаца може да уследи под претпоставком да се цивилизацијским сазревањем дође до спознаје да је суживот могућ.

         „То мора бити договор два народа без посредника зато што не препознајем добре намере у посредовању ни Брисела ни Москве ни Вашингтона”, казао је Ковачевић.

         Поводом полемике у јавности о споменику Зорану Ђинђићу у центру Београда, Ковачевић је оценио да убијеном премијеру “апсолутно” припада споменик у главном граду, али је и додао да “онај ко је рекао да се напио на дан када је Ђинђић убијен, нема морално право да му подиже споменик”.

         Наводећи да је евроскептик, потпредседник Народне странке је оценио да је чланство Србије у ЕУ на дугачком штапу и заузео се да евроскептици добију исту количину медијског простора као и еврофанатици.

         Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари