Лекић: Вучића би требало позвати да у Црној Гори сведочи о „државном удару”

ЛИДЕР ДЕМОСА УВЕРЕН - ДА ЈЕ ПРЕМИЈЕР  – СУДЕЋИ ПО ИЗЈАВАМА – НАЈВИШЕ „ЛИЧНО ВИДЕО И ЧУО”

Миодраг Лекић

  • Миодраг ЛЕКИЋ: „Расветљавање државног удара од 16. октобра у свим детаљима није само обавеза пред грађанима и историјом, већ и услов за нормализовање политичких прилика у Црној Гори”

          РАСВЕТЉАВАЊЕ „државног удара” од 16. октобра у свим детаљима није само обавеза пред грађанима и историјом, већ и услов за нормализовање политичких прилика у Црној Гори, казао је у интервју за  подгорички дневни лист „Дан” лидер Демоса Миодраг Лекић.

          Он је рекао да би требало позвати премијера Србије Александра Вучића да сведочи у Црној Гори, имајући у виду да је српски премијер, по изјавама које даје, највише „лично видео и чуо” о терористичком нападу у нашој држави.

  • Све више се сумња у званичну верзију „државног удара” на дан избора. Ваш коментар?

          „Ради се о крупном питању, које не може проћи са половичним објашњењима и решењима. Овде се чак не ради примарно о томе ко ће постати власт а ко опозиција у контексту „државног удара”. Овде се ради о томе хоћемо ли личити на озбиљну или неозбиљну државу. Све улази у шире геополитичке контексте, интересе и игре, па је ствар додатно сложена. Али, пре глобалних интереса и домаћих опсесија влашћу, у чему убедљиво води врх власти, очигледно спреман на све да одржи власт, постоје грађани ове земље којима треба пружити пуну истину о том крупном политичком догађају. Као такав, догађај одлази и у историју са свим актерима и оценама о њима.

          Придружујем се доминантном утиску да појаве протагониста из Србије, њихове изјаве и њихов укупни ниво додатно удаљују од озбиљног заокруживања убедљиве верзије догађаја.

          Када смо већ код Србије, требало би позвати премијера Александра Вучића да сведочи у Црној Гори, имајући у виду да је српски премијер, по изјавама које даје, највише „лично видео и чуо” о терористичком нападу у нашој држави. То је чак јавно изјављивао и у међународним седиштима, па и током конференције за штампу са Јенсом Столтенбергом.

          Док траје истрага, треба сачекати и њен завршетак. У што скорије време. Једна ствар је извесна. Расветљавање државног удара од 16. октобра у свим детаљима није само обавеза пред грађанима и историјом, већ и услов за нормализовање политичких прилика у Црној Гори.

          (извор: подгорички дневни лист „Дан”)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари