Македонски портал Минарипорт: Американци претварају Скопље у штаб за дестабилизацију Србије

НАВОДНО ЈЕ У СВЕМУ ГЛАВНИ АМБАСАДОР САД У МАКЕДОНИЈИ, А ЦИЉ - ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА У БЕОГРАДУ

Америчка амбасада у Скопљу

  • Аутор текста Марија Николовска наводи да амерички амбасадор Џес Бејли против Србије користи идентичан сценарио којим је рушио власт ВМРО-ДПМНЕ, али да је сада мета - већа јер CIA пад Македоније није довољан. „Дубока држава“ је одлучила да мора „пасти“ и Србија, како би САД „комплетирале власт над Балканом“
  • Македонски портал наводи да у Ленглију процењују да је CIA у Србији преслаба да целу нову операцију организује и изведе сама, па да су зато у све укључени Бејли и америчке могућности у Македонији

        МАКЕДОНСКИ портал на енглеском - „Минарипорт“ - објавио је да је у аферу прислушкивања српских дипломата и званичника директно укључен амерички амбасадор у Скопљу Џес Бејл који је раније покушао неуспелу заверу против Реџепа Тајипа Ердогана, али успео да сруши владу Николе Груевског.

        Портал тврди да је Бејли преко „свог“ вазалног премијера Зорана Заева затражио да се припадници македонске Управе за безбедност и контраобавештајне послове (УБК) укључе у прислушкивање српских дипломата, али и председника Александра Вучића.

        Аутор текста Марија Николовска даље наводи да амбасадор Бејли против Србије користи идентичан сценарио којим је рушио власт ВМРО-ДПМНЕ, али да је сада мета - већа.

        Циљ је: извођење нове обојене револуције у Србији.

        Николовска, откривајући позадину шпијунске афере, наводи да за CIA пад Македоније није довољан и да мора да „падне“ и Србија, како би Америка „комплетирала власт над Балканом“.

Џес Бејл

        Македонски портал наводи да у Ленглију процењују да је CIA у Србији преслаба да целу нову операцију организује и изведе сама, па да су зато у све укључени Бејли и америчке могућности у Македонији.

        „Зато су америчка дубока држава и њихови вазали Британци и Немци дали зелено светло да се Скопље претвори у штаб из којег ће се водити активности чији је циљ дестабилизација Србије“, наводи се у тексту.

        Николовска оцењује да се ради о мега-скандалу, али да Вучић, служећи се дипломатским језиком, није открио ни о чему се заиста ради ни које су земље у све укључене.

        Подсетила је да и медији у Србији пишу да иза свега стоји Бејли, а да је Информер објавио да БИА има много доказа о прислушкивању амбасаде у Скопљу.             

        Портал указује да Американци имају доста прљавштина везаних за Заева који зато мора да буде послушан. Такође: да је Инфомак објавио да су и Заев и министар спољних послова Никола Димитров знали да је CIA ангажовала македонске тајне службе за шпијунирање српских дипломата.

        Николовска пише и да је Заев звао десетак страних амбасадора у Скопљу тражећи да осуде потез Србије са повлачењем целог персонала амбасаде, али да то ни једна није учинио.

        У текст је укључила тврдњу Информера да је Заев обећао Вучићу да Македонија - упркос Бејлијевом притиску - неће радити против Србије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари