Михајловић: Нема сукоба између мене и патријарха, ускоро ћу са њим разговарати

„ПРИЧУ О ВАНРЕДНИМ ИЗБОРИМА ГУРА ОПОЗИЦИЈА, АЛИ ЋЕ ОПЕТ ДОЖИВЕТИ ПОРАЗ“

  • „Ако рађање деце поставимо као патриотски чин, мислим да то неће дати резултат. Зар желимо поделу на добре Српкиње које ће према нечијој оцени имати довољно деце, и оне друге, лоше Српкиње, које немају довољно деце? Шта је са женама које не могу да имају децу?“

         МИНИСТАРКА грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић оценила је да је одлука председника Србије Александра Вучићева да покрене питање Косова одлика државника и да је вредна поштовања, и у интервјуу Српском телеграфу негирала да постоји сукоб између ње и патријарха српског Иринеја.

         „Следећа година свакако ће бити у знаку разговора о питању Косова. Одлука председника Србије Александра Вучића да покрене ово најболније питање вредна је сваког поштовања и то је одлика државника. Од нас и нашег унутрашњег јединства зависи да ли ћемо у томе успети“, рекла је Михајловићева за данашњи Српски телеграф.

         Коментаришући спекулације о евентуалном одржавању ванредних парламентарних избора, заједно са београдским, Михајловићева је рекла да Влада Србије ради без проблема, али да је СНС у сваком тренутку спремна да изађе пред грађане и положи рачуне.

         „Причу о ванредним изборима гура опозиција, а мислим да моле Бога да до њих не дође, јер би опет претрпели тежак пораз“, рекла је она.

         Потпредседница Владе демантовала је да постоји сукоб између ње и патријарха српског Иринеја и додала да ниједног тренутка није посумњала у његову добру намеру и бригу о Србији, али да сматра да има бољих начина да се оствари оно за шта се залаже.

         „Ако рађање деце поставимо као патриотски чин, мислим да то неће дати резултат. Зар желимо поделу на добре Српкиње које ће према нечијој оцени имати довољно деце, и оне друге, лоше Српкиње, које немају довољно деце? Шта је са женама које не могу да имају децу? Али о томе и осталим питањима ускоро ћу разговарати са Његовом светошћу патријархом Иринејом“, рекла је Михајловићева.

         Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари