Николић најавио да се неће враћати у Српску напредну странку

ТВРДИ ДА У СРБИЈИ НЕМА „ЉУДСКЕ“ ОПОЗИЦИЈЕ, А ДА СУ ЈАНКОВИЋЕВИ ГЛАСОВИ НАЈВИШЕ ЗАСЛУГА ДС

Томислав Николић

  • Спутњику рекао да се не би уопште више бавио политиком, али да је успоставио тако добре контакте за Србију да би Србији да помогне „незапамћеним пријатељством које има са бар неколико председника држава са којима може много посла да се обави“

        ОДЛАЗЕЋИ председник Србије Томислав Николић изјавио је да не планира да се враћа у СНС у интервјуу за сајт Спутњик у којем је уједно и честитао Александру Вучићу победу на председничким изборима.

        У разговору Николић је упитан да ли планира да се врати у СНС. „Па не знам. Искрено, мислим да не“ - рекао је Николић.

        Он је навео да се не би бавио политиком, али да је успоставио тако добре контакте за Србију да би Србији да помогне „незапамћеним пријатељством које има са бар неколико председника држава са којима може много посла да се обави“.

        Николић је у разговору за Спутњик оценио да су избори протекли онако како се он надао, у потпуно демократској атмосфери, „да су показали озбиљност грађана и жељу већине да сами одлучују о својој судбини“.

        Николић је оценио да су остали кандидати „заслужили тако мало гласова“ и да од 2012. у Србији „нема људске опозције“.

        „Од 2012. године овде нема ,људске’ опозиције, нема квалитетне опозиције, нема опозиције која би умела да пресече као што смо ми то у СНС урадили, да крену изнова и да им народ поверује да ће сад бити другачије“ оценио је он.

        Резултат Саше Јанковића за Николића је резултат ДС, а не његов лични.

        „Дакле, најозбиљнији кандидат опозиције имао је хипотеку њихових 16 одсто гласова или колико је освојио. Више није ни могао зато што странка која га је кандидовала и подржала више није могла да освоји, тако да он ту уопште није имао свој лични резултат. То је био резултат Демократске странке“ навео је Николић.

        Он је оценио и да је Лука Максимовић Љубиша Бели Прелетачевић понизио многе политичаре својим резултатом.

        „Дакле, треба га озбиљно схватити, али треба упутити поуку грађанима пошто не верујем да он има било какву поуку. Треба упутити поуку грађанима да је тих 10 одсто гласова некоме требало“ - рекао је Николић за Спутњик.

        Сумирајући свој учинак Николић је рекао да нема ниједну замерку.

        „Ако ја немам шта да замерим свом петогодишњем раду, тешко ће наћи, чак и онај који ми је потпуно ненаклоњен, аргументацију, чврст доказ, нешто озбиљно што могу да ми натоваре као минус у петогодишњем мандату“, закључио је одлазећи председник Србије.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари