Николић: Некажњено се у неким државама поново распирује мржња према српству

ПОВОДОМ ХАРАДИНАЈЕВОГ БАЦАЊА ОКА НА НИШ, РЕКАО ДА ЋЕ СРБИЈА БРАНИТИ СВЕ ШТО ЈОЈ ЈЕ ПОВЕРЕНО

         ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић изјавио је да је Србија спремна да одбрани свакога и све што јој је Уставом поверено на чување, преносе Вечерње Новости у издању од суботе.

         Лидер Алијансе за будућност Косова и бивши вођа ОВК и некадашњи косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да ће ако Србија из Устава не избрише преамбулу о Косову и Метохији, када постане премијер у косовски устав убацити трећину територије Србије почев од Ниша.

         „Харадинај је пас који је осетио укус људског меса и мора да буде кажњен, да му бесна пена не би и даље цурила на уста”, рекао је Николић за Новости.

         Он је додао да свако може да жели шта хоће, оцењујући да се у неким државама некажњено поново распирује мржња према српству.

         „Ослободили су га у Француској (где је био приведен по оптужници Србије за ратна злочине) и сада мисли да никада неће бити кажњен ако почини злочин над Србином. Све док у државама ЕУ не сперу грех начињен признавањем тзв. независности, он неће бити доступан правди. Некажњено се у неким државама поново распирује мржња према српству”, рекао је Николић.

         Николић је рекао и да: „Док не прођу избори за привремене институције у Приштини, наслушаћемо се свега”.

         Председник Косова Хашим Тачи расписао је ванредне парламентарне изборе за 11. јун ове године.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари