Оформила се група која има критички однос према протестима „Против диктатуре” у Београду

„НАША ИСТОРИЈА ЈЕ ПОКАЗАЛА ДА СЕ ПРЕВРАТИМА, ОДНОСНО СМЕНОМ ЉУДИ У ИНСТИТУЦИЈАМА, НИШТА НЕ ПОСТИЖЕ”

  • Првих недељу дана протеста у медијима се водила хајка да неко тајно организује протест, што се на крају очигледно и догодило. Ове шетње тренутно немају никакав конкретан циљ. Као да се сваки дан намерно обесмишљавају најављеним перформансима и акцијама које организује мали круг људи
  • Не желимо да обесхрабримо људе да долазе сваки дан на протесте, али сматрамо да би у будућности протести били ефикаснији ако би се одржавали периодично и са конкретним акцијама и захтевима - предлажу они, наводећи да њихов предлог остали предводници протеста нису разумели, те зато долази до разилажења

          „ГРУПА грађана који су ту од првог дана протеста”, како себе називају, саопштили су за Данас да неће више учествовати у организацији протеста, неће носити транспаренте као до сада, јер не могу да “нађу заједнички језик” са осталим логистичарима и неформалним организаторима, које оптужују за личну промоцију.

          - Поново смо избегли уједињење, насупрот томе дошло је до личне промоције. За ових двадесет и пет дана нажалост ништа се није променило. Захтеви нису испуњени и о њима се ни не прича у Народној скупштини. Унутра нам је и забрањен улазак као и остатку народа. Првих недељу дана протеста у медијима се водила хајка да неко тајно организује протест, што се на крају очигледно и догодило. Ове шетње тренутно немају никакав конкретан циљ. Као да се сваки дан намерно обесмишљавају најављеним перформансима и акцијама које организује мали круг људи - објаснили су они, и навели као пример период пре ускршњих празника, када, према њиховим речима, није било потребе да се било шта смишља, није било логистичара, а порука њихове шетње се ефикасно ширила.

          Како тврде, ово сада није дух протеста од пре Ускрса.

          - Не желимо да обесхрабримо људе да долазе сваки дан на протесте, али сматрамо да би у будућности протести били ефикаснији ако би се одржавали периодично и са конкретним акцијама и захтевима - предлажу они, наводећи да њихов предлог остали предводници протеста нису разумели, те зато долази до разилажења.

          Истичу да им је и циљ заједнички. Ипак они истичу да се ни у будућности неће појављивати као организација, да они не желе да се називају било каквим именом и на тај начин стичу неку личну корист, већ је њихов циљ био и остао масовна побуна свих грађана против једног режима.

          - Не одвајамо се као организација већ као група младих истомишљеника који су се првог дана протеста упознали и желе да раде за добробит свих грађана Републике Србије. Наша историја нам је показала да се превратима, односно сменом људи у институцијама, ништа не постиже. Мора се направити идејна промена у раду тих институција.

          http://www.danas.rs/drustvo.55.html?news_id=344674&title=Deo%20organizat...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари