ПОПОВИЋ: Тражићу да нова влада одложи одлуку о продаји земљишта странцима

СНП ОСТАЈЕ ЕВРОСКЕПТИЧНА ПАРТИЈА, НАСТАВИЋЕ ДА ПРИКУПЉА ПОТПИСЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМ О NATO

Ненад Поповић

  • Србија треба да развија најблискије односе са Русијом, не угрожавајући добре односе које има са нашим западним партнерима. Залагаћу се да у оквиру владе буду формиране нове државне институције које ће пружити подршку привреди да извози више у Русију
  • Наша анти-NATO политика је једна од кључних тема за идентитет партије. То што смо на листи са СНС не значи да ћемо се одрећи свог идентитета. Напротив, сматрамо да је управо наш изражени национални идентитет оно што нас чини пожељним партнером за СНС

        ЦИЉ сваке партије је да дође на власт и да кроз институције система спроводи програм за који сматра да је најбољи за Србију. Наши кључни циљеви су развој најбољих односа са Русијом, очување војне неутралности, као и заштита националних интереса по питању КиМ и РС. Сматрам да у коалицији са СНС у највећој мери можемо да утичемо на остварење тих циљева.

        Тако је Ненад Поповић, лидер СНП, одговорио на питање „Новости“ зашто се одлучио за предизборну коалицију са напредњацима.

        Новости: Смета ли вам, као евроскептику, што су СНС и Вучић за ЕУ?

        - СНП је евроскептична партија и то ће и остати. Свугде у Европи је нормално да у владама имате партије које су против чланства у ЕУ. Па, ево, сада у Великој Британији имате пола министара који су за останак Британије, пола је против. То је демократија којој треба да тежимо као друштво.

        Новости: Како ћете се изборити за јачу економску сарадњу са Русијом у оквиру коалиције са СНС?

        - Србија треба да развија најблискије односе са Русијом, не угрожавајући добре односе које има са нашим западним партнерима. Залагаћу се да у оквиру владе буду формиране нове државне институције које ће пружити подршку привреди да извози више у Русију.

        Новости: Да ли вам је данас ближа политика коју води СНС од оне коју води ваша бивша странка ДСС?

        Политика садашњег ДСС ми није блиска јер њен лидер оптужује Србе да су починили геноцид у Сребреници и даје легитимитет операцији „Олуја“ у којој је 250.000 Срба протерано из Хрватске. ДСС више није иста странка као када је на њеном челу био Коштуница.

        Новости: Хоћете ли одустати од ваше политике према мигрантској кризи, која је супротна приступу Владе?

        - Остаћемо на својим позицијама, јер сматрамо да су оне у најбољем интересу државе. Читава Европа се сложила да је „политика добродошлице“ била погрешна и да је потребно зауставити неконтролисани прилив миграната. И наша држава се понаша у складу са тим, те је појачала контролу граница и подигла војску у највиши степен приправности. СНП подржава такву одлуку.

        Новости: Намеравате ли да затражите референдум о уласку Србије у NATO ако после избора будете део власти?

        - СНП ће наставити акцију прикупљања потписа за расписивање референдума о чланству у NATO. Наша анти-NATO политика је једна од кључних тема за идентитет партије. То што смо на листи са СНС не значи да ћемо се одрећи свог идентитета. Напротив, сматрамо да је управо наш изражени национални идентитет оно што нас чини пожељним партнером за СНС.

        Новости: Критиковали сте и продају земљишта странцима…

        - СНП ће се у оквиру коалиције са СНС борити да будућа влада одложи одлуку о продаји земљишта странцима. Они који су потписали ту одлуку 2008. пуцали су у обе ноге српској привреди. Ми сада морамо да исправљамо њихове грешке.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари