Шешељ: Вучићу је рок трајања код Запада истекао – можда га и убију због Русије

УВЕРЕН ДА ЋЕ ВУЧИЋ ЗА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДЛОЖИТИ НИКОЛУ СЕЛАКОВИЋА, А НЕ ДАЧИЋА, НИКОЛИЋА ИЛИ СТЕФАНОВИЋА

 • У интервјуу „Куриру” још указао: „Мислим да је све угроженији, јер не извршава диктате Запада. И никада му неће опростити ову везу с Русијом, набавку оружја, одбијање да им уведе санкције...”
 • У новинама сам прочитао да је Јеремић на састанку говорио својим најближим сарадницима да им треба једно сто крвавих глава. У нешто од тога верујем, у нешто не. А у ово верујем. Немам изворе у Јеремићевом штабу. Нисам још убацивао лауфера, јер занемарујем шта он прича. Није толико битан. Мислим да Јеремић апсолутно нема шансе да победи. Вучића само ја могу да победим
 • Тома Николић премијер? Ма какви, нема шансе да ће то Вучић да му да! Тома је потпуно капитулирао. Досетио се да по закону има право на канцеларију, возача, секретарицу... И тражио је да за то добије резиденцију, да се она третира као та канцеларија
 • Хоће ли се икад утврдити политичка позадина, односно ко је наручио убиство? Ја вам гарантујем, да сам министар полиције, зачас бих све то расветлио. Имамо још живе људе које треба испитати, а између осталих, неке бивше полицијске генерале, па Зорана Живковића, Чеду Јовановића, Душана Михајловића, Небојшу Човића... Немогуће је да нема политичке позадине

         ЛИДЕР СРС Војислав Шешељ је у отвореном разговору за Курир оценио да је Александру Вучићу угрожен живот јер Запад хоће да му скине главу” зато што не слуша њихове диктате.
Факти преносе делове тог разговора:

 • … У односу на друге политичке опоненте, ваш однос према Вучићу је ипак благ.

         - Критикујем га, али њега не вређам лично. Постоји једна ствар коју морате имати у виду - прозападна опозиција нама је већи противник од Вучића. Ако Вучић направи корекције у политици према ЕУ, можемо и коалицију да правимо. Само да се одрекне ЕУ. Ево, ваљда је до сада схватио да су нам тамо само непријатељи.

 • Али свесни сте да се то неће догодити.

         - Можда и хоће. Ако му сада избију крвави немири поводом ових избора. Чујемо да се они спремају.

 • Од кога сте чули?

         - У новинама сам прочитао да је Јеремић на састанку говорио својим најближим сарадницима да им треба једно сто крвавих глава.

 • И ви верујете у све то?

         - У нешто верујем, у нешто не. А у ово верујем.

         А шта кажу ваши извори? Увек потенцирате да сте добро обавештени.

         - Немам изворе у Јеремићевом штабу. Нисам још убацивао лауфера, јер занемарујем шта он прича. Није толико битан. Мислим да Јеремић апсолутно нема шансе да победи. Вучића само ја могу да победим.

 • Ви кажете да улазите у други круг. Али шта ако Јеремић уђе у други круг? Да ли ћете подржати Вучића, рецимо?\

         - Не верујем да ћу позвати чланство да гласа за Вучића. У том случају ми радикали нећемо изаћи на изборе.

 • Да ли је тачно да је Јеремић Вучићев тројански коњ, како се спекулише?

         - Ма не, то су глупости! Јеремић ће у кампању да уложи више пара него Вучић. Може ли Саша Јанковић да контролише Вучића? Може ли онај луди Радуловић?

 • И овим нападом на друге кандидате ви помажете Вучићу?

         - То није тачно. Нападам друге јер хоћу да у кампањи погазим ситну боранију. Мени је стратешки интерес други круг. Могу да ми засметају. Исход другог круга зависиће од телевизијског дуела.

 • Хоће ли уопште бити другог круга?

         - Мислим да је немогуће да Вучић може да победи у првом кругу. Апсолутно је немогуће да добије више од 50 одсто гласова.

 • Па има и социјалисте, могу и они да допринесу.

         - Мислим да ће једна трећина СПС гласати за њега, једна трећина за Јеремића, а једна неће ни изаћи. Знам да је својевремено Маја Гојковић гласала за Тадића, а не за Николића. Била је још у радикалима. Тома је тада наредио Мировићу да прогласи да више није члан. А Дачић у политичком смислу има егзистенцијалне разлоге да подржи Вучића.

 • Због премијерске фотеље?

         - Па било шта, можда му је довољна и министарска фотеља. И ово је максимум што сада има. Када би изашао из те коалиције, вероватно не би могао да се носи с размирицама у својој странци и био би прегажен.

 • Тадић је рекао да Вучић има фиоку за Дачића. Верујете ли у то?

         - Мислим да Вучић многе има у фиоци. Али има и Тадића.

 • Кога све то има?

         - Има он све, осим мене. Јер за мене нема шта да има. А Тадић је криминалац и рекеташ. Вучић за њега има све у фиоци.

 • Откуд ви то знате?

         - Па знам. Вучић то не говори никоме, али ја то сазнам.

 • Када смо поменули Дачића и Николића, отворено је место премијера. Каква је ваша прогноза?

         - Па типујем на Селаковића. Њега је оставио по страни. Чувао га је. Прво сам мислио да га чува да га истури као председничког кандидата. И пре годину дана сам био убеђен да се неће усудити да кандидује Томислава Николића. Све сам учинио да онемогућим Николићеву кандидатуру.

 • Да ли Вучића и даље гледате као своје политичко дете?

         - Не, не, Томислав Николић њега гледа као свог политичког сина (смех). А када се то каже Вучићу, он побесни.

 • Зашто?

         - Зато што га то дубоко вређа. Прво, он је далеко талентованији политичар и способнији од Томе, образованији и по свему успешнији. И он никако не може да му буде политички син.

 • Николића стално нападате за образовање, а био је у вашој странци други човек и тада вам то није сметало? Зар то није лицемерно?

         - Тада је прецизно извршавао све моје налоге. И онда је добио паре, отргао се контроли и морали смо да га сменимо.

 • Да се вратимо на Николу Селаковића. Како вам се он чини потенцијални будући премијер?

         - Једном сам га само срео, кратко смо разговарали. Пристојан је утисак на мене оставио. Мислим да је образован човек, а и нема афера. За мене је он добар предлог.
* Мислите ли да Николић може да буде премијер?

         - Ма какви, нема шансе да ће то Вучић да му да! Тома је потпуно капитулирао. Досетио се да по закону има право на канцеларију, возача, секретарицу... И тражио је да за то добије резиденцију, да се она третира као та канцеларија.

 • Да се вратимо на вас - ви сте као опозиција, а више заступате ставове власти.

         - Ми смо тренутно опозициона странка.

 • Шта тиме хоћете да кажете? Да улазите у власт?

         - Наша је амбиција да постанемо владајућа странка.

 • Заједно са СНС?

         - Па кад погледамо целу политичку сцену у Србији, нама је СНС најближи, само да се отараси ЕУ. У реду су неке европске вредности, само ми не прихватамо чланство у ЕУ. Оно што је објективно вредност није спорно.

 • Да се вратимо на актуелне теме - видели сте шта се догодило Славици Ђукић Дејановић. Појединци не искључују и то да је Вучић био мета јер је његово возило било у колони...

         - Не знам како је дошло до удеса. Али да је неко хтео да убије Вучића, ваљда би кренуо на његов ауто.

 • Имате и ви тајну службу, шта кажу ваши извори? Да ли је Вучићу угрожен живот?

         - Он је потенцијално угрожен. А то значи да је њему рок трајања, што се Запада тиче, истекао. Запад против њега предузима све озбиљније мере.

 • Хоћете да кажете да могу да га убију?

         - Да, то је врло могуће. Да крену у то ако не могу другачије да га оборе.

 • Значи, ваша су сазнања да му је угрожен живот?

         - Мислим да је све угроженији, јер не извршава диктате Запада. И никада му неће опростити ову везу с Русијом, набавку оружја, одбијање да им уведе санкције...

 • Кад смо код тих тема, ускоро ће годишњица убиства Ђинђића. Ваша иницијатива за анкетни одбор је пропала. Хоће ли се икад утврдити политичка позадина, односно ко је наручио убиство?

         - Ја вам гарантујем, да сам министар полиције, зачас бих све то расветлио. Имамо још живе људе које треба испитати, а између осталих, неке бивше полицијске генерале, па Зорана Живковића, Чеду Јовановића, Душана Михајловића, Небојшу Човића... Немогуће је да нема политичке позадине.

         (из интервјуа дневном листу „Курир”)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари