У Београду ухапшен „екстремиста И. Д“ који је „цртао“ планове за терористички напад

СВЕ ДРЖАВЕ РЕГИОНА У ПРИПРАВНОСТИ ЗБОГ ПОРАЗА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ У СИРИЈИ
 
• Реч је о психички лабилној личности која је недавно прешла на ислам
 

        КАКО пишу „Вечерње новости“, екстремиста И.Д. (35) из Београда, који је 2016. прешао на ислам, ухапшен је под сумњом да је спреман да изврши терористички напад у Србији.

        Он није директно повезан са Исламском државом, сазнају „Новости“ из безбедносних служби.

        Како се наводи, он је под лупу БИА и МУП-а дошао јер је путем друштвених мрежа покушавао да се прикључи особама чије деловање је безбедносним службама одавно сумњиво због тероризма.

        Код И.Д. је такође нађено много тога занимљивог: скице и белешке кад, како и где је најбоље организовати терористички напад како би било што више цивилних жртава, рецепти за различите експлозивне направе...

        Извори „Новости“ наводе да је реч о психички лабилној особи, изолованој од стране друштва, која је покушавала путем друштвених мрежа да се повеже с џихадистима.

        Лист још наводи да су све службе у региону појачале опрез јер су након што је ИД почела да се распада у Сирији, џихадисти најавили повратак својих бораца на просторе с којих долазе. Зна се да се из Србије Исламској држави прикључило тридесетак особа, док их је из БиХ отишло преко сто.

        Вечерње новости

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари