Утешна награда: Николић на челу Националног савета за сарадњу са Кином и Русијом

МОГУЋЕ ДА ЋЕ СЕ СРЕДИНОМ ЈУНА У МОСКВИ СРЕСТИ СА ПУТИНОМ И ПРИМИТИ ОДЛИКОВАЊЕ РФ

         ПО ИСТЕКУ мандата 30. маја, одлазећи председник Томислав Николић требало би одмах да пређе на нови посао у Националном савету за сарадњу са Кином и Русијом - сазнају „Новости" из незваничних извора.

         Очекује се да Влада у наредне две недеље о томе донесе одлуку, чиме би била решена дилема у ком виду ће одлазећи шеф државе наставити свој радни ангажман када "кључеве" Андрићевог венца преда у руке Александра Вучића.

         Николић је и сам крајем прошлог месеца изјавио да се са новоизабраним председником Вучићем договорио да ће наставити да помаже Србији пријатељством које је остварио са председницима многих држава, посебно Русије и Кине.

         Могуће је да већ половином јуна Николић отпутује у Москву, на раније договорени сусрет са председником Русије Владимиром Путином, који, како је најављено из Москве, треба и да га одликује признањем Руске Федерације.

         Крајем марта, Николић је боравио у Кини када се састао са највишим кинеским званичницима - председником Си Ђинпингом, премијером Ли Кећијангом, председником Свекинеског народног конгреса Џанг Деђијангом, као и бројним кинеским привредницима, и том приликом је проглашен за почасног грађанина Пекинга.

         Он је тада рекао да је у Кини већ био три пута - једном у званичној посети као председник, а два пута док је био у опозицији, и да се из сваке од тих посета "родило нешто добро у односима између Кине и Србије", тако да данас две државе имају односе који су међу најбољима у свету.

         http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари