Вељовић: Били смо спремни да '99 нападнемо Војску Југославије и изазовемо грађански рат

СЕКРЕТАР ВЈЕЋА ЦГ ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЈЕДНОСТ: ИМАЛИ СМО ПОСЕБНЕ ТИМОВЕ ЗА НАПАД НА ВЈ

Веселин Вељовић

  • Веселин Вељовић све покушава да представи као одбрану од напада ВЈ: „Употреба оружја била је врло близу. Спремни смо били и да се ватрено супротставимо. Спремни су били и противваздушни системи и противоклопне групе - све што је могло помоћи одбрани Црне Горе“

        СЕКРЕТАР Вијећа за националну безбједност Црне Горе Веселин Вељовић казао је да је црногорска полиција током NATO агресије 1999. године била спремна да нападне Војску Југославије и изазове грађански рат.

        Вељовић, који се тада налазио на челу Специјалне полицијске јединице, рекао је да су постојали посебни тимови за напад на припаднике Војске Југославије.

        „Употреба оружја била је врло близу. Спремни смо били и да се ватрено супротставимо. Спремни су били и противваздушни системи и противоклопне групе - све што је могло помоћи одбрани Црне Горе„, казао је Вељовић у емисији „Жива истина“.

Са Милом Ђукановићем

        Подсећамо: Вељовић је био специјални човек од посебног поверења Мила Ђукановића задужен за терор над политичким неистомишљеницима.

        Тако је бивши припадник специјалних полицијских јединица Брајушко Брајушковић сведочио да су наређења бившег директора Управе полиције Веселина Вељовића извршавана по устаљеном рецепту - једна група би пратила и шефа извештавала о кретању жртве, а друга група би премлаћивала.

        „Они који би пратили жртву, никада нису знали ко је задужен за пребијање и обратно. Сви су добијали инструкције и одговарали једино Вељовићу. Сви су били припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ)“, описао је Брајушковић функционисање „црних тројки“ формираних за обрачун са неистомишљеницима.

        Он је позвао и Вељовића на ТВ дуел како би пред камерама рекли све што имају, па и о пребијању главног уредника листа Дан Душка Јовановића који је касније убијен.

        Вељовић није пристао на ТВ дуел.

        ИН4С
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари