Вучић загребачком „Глобусу” открио како је и зашто помогао Ђукановићу да спречи државни преврат

ОТКРИО ДА ЈЕ ОН ЗА „ЗАЈЕДНИЧКО ТРЖИШТЕ ХРВАТСКЕ И СРБИЈЕ БЕЗ ГРАНИЦА”

  • Загребачком „Глобусу” рекао да је нови хрватски премијер Андреј Пленковић, са којим је неколико пута разговарао и о Европи и о Америци – само не о Србији и Хрватској, увек добродошао у Србију
  • Хрватском недељнику рекао и ово: „Има ли људи који мени не желе добро? Има их колико год хоћете, различитих, од тајкуна до многих других”. Глобус тврди да је притом јетко додао: „Али шта да радимо, то је Србија! Па кога ми нисмо убили од својих! Све што је нечему вредило, ми смо убили. Карађорђа, Милоша... на крају и премијера Ђинђића”

         ХРВАТСКИ премијер Андеј Пленковић је увек добродошао у Београд, изјавио је председник Владе Србије Александар Вучић у интервјуу загребачком недељнику Глобус.

         Циљ Србије је да има добре односе са Хрватском, и ако је то могуће, супер, а ако није, ти односи не треба да буду гори, рекао је Вучић.

         Премијер Србије хрватског колегу Андреја Пленковића види као пристојног, озбиљног и одговорног човека који, како је рекао, има свој, не увек позитиван, али свој став о Србији.

         ”Андеј Пленковић је увек добродошао у Београд”, рекао је Вучић у интервјуу који ће Глобус, како је најављено, у целини објавити 24. новембра.

         Вучић открива да је са Пленковићем до сада више пута причао на разне теме, само не о односима Србије и Хрватске.

         ”Циљ ми је да имамо боље односе. Ако можемо, супер, ако не можемо, хајде да немамо горе”, навео је премијер Вучић, кога загребачки недељник представља као најомиљенијег српског политичара.

         Говорећи о односима Србије и Хрватске, који су се, како се наводи, у протеклим годинама незаустављиво погоршавали, Вучић за овај недељник оцењује да ни у овом часу ти односи ”нису сјајни, али су први пут постављени на рационалне основе”.

         ”Бар се не лажемо”, казао је Вучић.

         С доласком Пленковића сматра да је на помолу раздобље истинске нормализације, пише Глобус.

         ”Пленковић и ја смо, ако смем то рећи а да се он не наљути, разговарали неколико пута. Одлично смо се разумели у свим другим питањима, само се нисмо дотицали питања Србије и Хрватске. Разговарали смо и о Европи и о Америци, али о Хрватској и Србији није било ни једне реченице”, испричао је Вучић.

         На питање - када се може очекивати њихов први сусрет - Вучић каже да је Пленковић увек добродошао у Београд.

         У истом интервјуу премијер Србије открива и како је и зашто помогао црногорском премијеру Милу Ђукановићу да спречи државни преврат, зашто је забринут за положај Срба у Хрватској, како гледа на именовање Анте Готовине за саветника хрватскога министра обране, као и зашто мисли да би Хрватска и Србија требало да успоставе заједничко тржиште без граница.

         Не бојим се за себе, бојим
         се за своју породицу

         Примам претње, али се не бојим за свој живот. Бојим се само за своју породицу, рекао је Вучић Глобусу.

         ”У почетку ми је све то било смешно. Али, сада су пронађени арсенали оружја. Пронађени су људи који су већ били хапшени због опсервација стана мог брата. Имамо живог сведока који је потврдио да је један од тих људи рекао: 'Видећеш како ће ти проћи Вучић!' А реч је о једном од најпознатијих пуцача у региону”, рекао је Вучић хрватском недељнику.

         Говорећи о сопственој безбедности и оружју пронађеном близу његове породичне куће у Јајинцима, Вучић потврђује да има људи који њему не желе добро.

         ”Пустимо полицију да ради свој посао. Нема смисла сада кукати. Има ли људи који мени не желе добро? Има их колико год хоћете, различитих, од тајкуна до многих других”, навео је и, како примећује Глобус, јетко додао:

         ”Али шта да радимо, то је Србија! Па кога ми нисмо убили од својих! Све што је нечему вредило, ми смо убили. Карађорђа, Милоша... на крају и премијера Ђинђића”.

         Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари