Вулин: На срећу, о Србији не одлучују ни бивши режим ни неки из власти попут Зоране Михајловић

„НАСТУП ХОЈТА ЈИА - НАЈАВА ЈОШ ВЕЋИХ ПРИТИСАКА И ТЕЖИХ НАПАДА НА НЕЗАВИСНУ ПОЛИТИКУ СРБИЈЕ“

  • Рекао „Вечерњим новостима“: „Чврсто верујем да док Вучић доноси одлуке, можемо бити сигурни да ће се Србија понашати одговорно и одлучно и да неће дозволити да други одлучују о њој“

        МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да ће се, док председник Александар Вучић доноси одлуке, Србија понашати одговорно и одлучно и да неће дозволити да други одлучују о њој.

        Вулин је за „Вечерње новости“ оценио да је наступ америчког званичника Хојта Брајана Јија најава још већих притисака и тежих напада на независну политику Србије и позицију војне неутралности.

        „Нисам разговарао с председником Александром Вучићем, али чврсто верујем да док он доноси одлуке, можемо бити сигурни да ће се Србија понашати одговорно и одлучно и да неће дозволити да други одлучују о њој“, истакао је Вулин поводом захтева Хојта Јија да Србија, како пише тај лист, раскине блиске односе са Русијом, не додели дипломатски статус особљу Руско-српског хуманитарног центра у Нишу и поштује територијални интегритет Косова.

        На питање како оцењује реакцију потпредседнице Владе Зоране Михајловић „да нико од нас не може добити благослов ако нас склања са европског пута“, Вулин рекао да у Србији не одлучују „неки чланови садашње власти попут Зоране Михајловић“.

        „Да о Србији одлучују представници бившег режима нисам сигуран да се као 2008. године не бисмо преко ноћи, а без отпора, нашли у некој другачијој држави. Вољом народа и на срећу Србије, они не одлучују баш као што не одлучују ни неки чланови садашње власти попут Зоране Михајловић“, рекао је Вулин.

        Михајловићева је за „Новости“ поводом порука Хојта Јија рекла да „Србија не треба да губи своје пријатеље на путу који је изабрала, а изабрала је европске интеграције“.

        Високи званичник САД Хојт Брајан Ји изјавио је у понедељак у Београду да земља попут Србије, која жели чланство у ЕУ, мора јасно то да покаже а не да балансира између две стране. Он је изразио забринутост због перцепције да је Србија једном ногом на путу ка ЕУ а другом на путу ка савезу са Русијом.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари